16/11/2016

Opleiding Verkeer & Mobiliteit

Heeft uw organisatie nood aan een specifieke opleiding verkeer? Uitrit4 helpt u graag verder.

Opleiding verkeer: werkvormen op maat

opleiding verkeerVerkeer en mobiliteit komen als thema in vele diensten van een gemeente terug. De preventie ambtenaar krijgt te maken met woon-werk ongevallen, de personeelsdienst krijgt vragen rond work-life balance en mobiliteitsmaatregelen.

De boekhoudingsdienst krijgt te maken met voordeel alle aard en fiscaliteit, en de technische dienst krijgt opmerkingen over de inplanting van borden en straatmeubilair. De mobiliteitsambtenaar maakt ongeval analyses op, en de milieuambtenaar vraagt zich af welke trage wegen zinvol zijn in een hedendaags trage wegennetwerk.

In al deze gevallen kan een opleiding op maat zorgen voor een snelle professionalisering van de dienstverlening.

De opleiding kan in huis gebeuren, of voor meerdere besturen gezamelijk georganiseerd worden. Dit laatste heeft het voordeel dat er ook een kennisuitwisseling onder de besturen onderling mogelijk is, zowel tijdens de vorming als achteraf.
Indien gewenst kan er ook een terugkomnamiddag georganiseerd worden, waarbij enkele weken na de opleiding gekeken wordt naar hoe de deelnemers met de nieuw opgedane kennis in de praktijk aan de slag zijn gegaan, welke hindernissen daarbij zijn opgedoken en hoe daarmee kan omgegaan worden.

Maar ook samen met burgers kan een opleiding verkeer zinvol zijn. Een (opfris)cursus wegcode bijvoorbeeld. Of een cursus defensief fietsen op de weg voor senioren, nieuwkomers of kinderen, inclusief ketting opleggen en banden plakken. Waarom niet een infosessie fiscale voordelen voor carpoolers organiseren, in samenwerking met de lokale bedrijvencentra?

Samen met u zoeken we uit wat u net nodig heeft, en welke opleidingsvorm het meest geschikt is om dat te bereiken:

 • Een klassikale opleiding,
 • Een ervaringsmoment,
 • Een werkgroep begeleiden,
 • Een terrein- of bedrijfsbezoek,
 • Checklists of flowcharts opmaken vanuit concrete cases,

Het kan allemaal. De keuze hangt af van wat u wil bereiken (kennis, vaardigheden of visievorming) en hoeveel tijd u heeft om tot een tastbaar resultaat te komen.

Neem voor een vrijblijvend gesprek over een opleiding verkeer contact op via het nummer 0484/82.32.63 of via onderstaand contactformulier.

  Uw naam (verplicht)

  Uw emailadres (verplicht)

  Uw bericht